SEO техники за ЗНАЧИТЕЛНО повече трафик

SEO техники за ЗНАЧИТЕЛНО повече трафик

Както знаем всички Google си има един бот, който още е наречен spider, crawler и др. Той се грижи за обхождането и индексирането на вашето съдържание. За разлините типове услуги има различни ботове – adsense бот, mobile бот и orgnaic googlebot. Ние ще разгледаме главно googlebot защото той отговаря за класирането в органичното търсене и е най-важен за качествената SEO оптимизация.

1. По-често публикуване на съдържание

Колкото по-често публикувате съдържание на сайта си, толкова по-често бота ще минава през вашия сат и по този начин ще повишите честотата на индексация, което е много важно. За пример вижте как всяка нова статия от новинарски сайт се индексира буквално за минути. Това е защото новинарските сайтове публикуват по 40-50 новини всеки ден. След направен СЕО одит и анализ на вашия сайт, експерт може да ви даде полезни препоръки за начина по който да съставяте съдържанието си и как то да бъде максимално оптимизирано.

2. Извличане като Gooogle (Fetch as Goglebot)

Това е кратка и лесна функция намираща се в Google search console. Там можете просто да поставите даден URL адрес и той да се индексира за секунди. Това работи само и единствено за вашия уеб сайт. Като има лимит от 500 URL адреса на месец. Другия лимит е от 10 адреса, които след като бъдат индексирани Googlebot преминава през връзките им. В повечето случаи, ако оставите началната страница и изберете втората опция, Googlebot следва връзките и индексира сайта ви.

3. Submit URL to Google това е лесна и бърза техника. Чрез нея можете да подадете за индексация всяка страница от който и да е сайт, като разбира се тя е позволена за индексиране

4. Ping на търсачките

Това е най-бавния от гореспоменатите начини, но понякога е ефективен за подаване на множество URL адреси. Можете да използвате безплатни услуги, като pingler.com

5. Чрез вътрешни връзки

Когато имате старо съдържание и го обновите, но Google отказва да го преиндексира, то можете да създадете нова статия и вътре да поставите линкове към старото съдържание. Тогава googlebot следвайки текста ще последва връзката в него и ще попадне на обновеното ви съдържане. Освен за по-добра индексация, вътрешните връзки с правилните текстове могат да повлияят значително на класирането ви.

Благодарим на колегите от студио Кипо за този супер полезен материал!

Comments

comments

Автор:

Споделете вашето мниение