Как да направим успешна Фейсбук страница за бизнеса си?

Как да направим успешна Фейсбук страница за бизнеса си?

Защо Фейсбук страницата Ви не събира лайкове? Предвид огромната маса активни потребители определено има място за растеж на бизнеса Ви с помощта на Фейсбук.

Защо тотава това не се случва? Какво не е наред? Къде грешите? Защо броя на феновете не помръдва?

Ревизирайте  подхода си,  така че да развиете успешен маркетинг чрез най-голямата социална мрежа.

Ето няколко полезни съвета как да създадете успешна бизнес страница във Фейсбук: 

 

1. Оптимизирайте своята корица (Cover picture)

Това е, може би, най-забележимата част на страницата Ви. Затова е изключително важно да използвате най-добрите практики за създаването й. Без значение дали я използвате, за да привличате нови клиенти, да изградите своя бранд или да създадете общност от Ваши фенове, изборът на атрактивна и релевантна корица е от важно значение.
Тя трябва да предложи нещо забавно, вълнуващо и ангажиращо, за да накара потребителите да се връщат отново и отново.Не подценявайте ролята на корицата, защото тя е страхотна възможност да акцентирате върху даден продукт и да увеличите продажбите си.

 

1200x6282_cover3

FaceBook корица

 

2. Изберете разпознаваема профилна снимка.

За да Ви намерят във Фейсбук и да харесат страницата Ви, е важно да бъдете разпознаваеми. Тъй като профилната снимка е в началото на Вашата страница и се използва за миниатюра (thumbnail) на всички постове, тя трябва да създава асоциации на фенове с Вашия бранд. Най-добрият избор е това да е логото на Вашата фирма.

fb-logo

Профилна снимка

 

3. Не оставяйте секцията „Относно“ празна.

Точно под Вашата профилна снимка има кратко представяне и това е едно от първите неща, които хората ще видят, когато разглеждат страницата Ви. Информацията за Вашата компания трябва да е актуална – опишете какво продавате, поставете линк към вашия уебсайт, посочете работното време и попълнете всички други полета, за които имате информация. Целта е да отговорите на основните въпроси на потребителите веднага. Конкретизирайте това, което правите, кажете името си, споделете целта си и защо сте тук. Избягвайте дългите обяснения или изброявания – за тях си има специално място

 
4. Синхронизирайте снимката на корицата, закачения пост (pin to top) и профилния призив към действие (call to action) за да популяризирате това, което предлагате. 

Тези три елемента от Вашата страница се виждат веднага. Ако искате да постигнете най-високото ниво на ангажираност на потребителите с маркетинговите Ви кампании, опитайте се да „настаните“ Вашите писмени и други рекламни материали в тези три елемента. Ако рекламирате електронна книга, например, може да сложите нейно изображение като снимка на корицата и да качите пост, който съдържа линк към Вашата целева страница (landing page). Също така може да сложите линк към тази страница в секцията за профилния call to action бутон.

 

5. Рекламирайте

Има много начини за реклама на Вашия сайт. Можете да го популяризира чрез Фейсбук с платена реклама, но можете да използвате и по-индиректни начини. Добре е  да сложите Like box на вашия сайт, откъдето посетителите ще могат директно да харесват страницата. Този бутон може да се модифицира по размер и по това каква информация да показва. Най-хубавото е, че от Фейсбук се генерира код, с който чрез copy/paste спокойно може да го интегрирате във Вашия сайт дори да не разбирате от програмиране.

 

6. Редовно обновявайте постовете си

Редовното споделяне на новостите около Вас, Вашата компания или продукт е двигателят на успешната популяризация на страницата Ви. Когато някой от феновете коментира или хареса Ваш пост, той в по-голямата част от случаите се появява и във фийдовете на неговите приятели. Това означава, че информацията, която споделяте, достига и до хора, които не са харесали страницата Ви – една възможност за печелене на фенове.

 

7. Създаване на постовете спрямо интересите на феновете

Помислете защо потребителите посещават страницата Ви.Дали от скука, по навик или защото им е интересна. Дайте на тези хора това, от което имат нужда. Трябва да изградите връзка с феновете си като споделяте съдържание, което е полезно и ги интересува. Съдържанието не трябва да е свързано само с Вашия бизнес, а най-вече с интересите на феновете, разбира се, то трябва да е релевантно на това, с което се занимавате и предлагате като продукт.Целта е да изградите доверие и емоционална връзка с тях. Направите ли го продажбите ще надвишат вашите очаквания.

 

8. Споделете вашите Instagram снимки на Фейсбук страницата Ви

Знаете ли, че Instagram е собственост на Фейсбук?Също така снимките и постовете , които се споделят във Фейсбук през Instagram получават с 23% повече интеракции, отколкото тези, които директно са качени във Фейсбук. Можете да свържете страница на вашия Фейсбук профил с Instagram акаунта Ви. Това позволява да споделяте постове и снимки още по-лесно.

 

Ако желаете безплатна консултация с професионалист по Фейсбук маркетинг, свържете се с нас сега. Без съмнение ще е полезно за бизнеса Ви!

 

 

Comments

comments

Автор:

Споделете вашето мниение